Autor |
Wiadomość |
AsiaSkarzysko
Administrator
Dołączył: 04 Mar 2006
Posty: 429
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 7 razy Skąd: S-K
|
Wysłany: Pon 22:25, 26 Mar 2007 Temat postu: |
|
|
[link widoczny dla zalogowanych]
[link widoczny dla zalogowanych]
[link widoczny dla zalogowanych]
Zapraszam do obejrzenia 3 filmików z laborkek .... !!!!!
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
FRIEND
Paparazzi :)
Dołączył: 21 Kwi 2006
Posty: 142
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Pon 23:29, 26 Mar 2007 Temat postu: |
|
|
Jaki jest zapach płynu żółtego, a jaki czerwonego?
O smak nie będę pytał, bo domyślam się, że nie nadają się do spożycia...
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
AsiaSkarzysko
Administrator
Dołączył: 04 Mar 2006
Posty: 429
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 7 razy Skąd: S-K
|
Wysłany: Pon 23:34, 26 Mar 2007 Temat postu: |
|
|
Heh, to nie płyny tylko aminokwasy ... Te,które brały udział w reakcji ksantoprotinowej barwiły się na ciemnoczerwony kolor np. fenyloalanina a te kt. w tej reakcji nie brały udziału na żółto ...
Zapach ? W sumie nie było nic konkret, tylko stężony H2SO4 troche śmierdział, ale jakby to był H2S to dopiero była by porażka ... :>
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
AsiaSkarzysko
Administrator
Dołączył: 04 Mar 2006
Posty: 429
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 7 razy Skąd: S-K
|
Wysłany: Wto 20:15, 15 Maj 2007 Temat postu: |
|
|
[link widoczny dla zalogowanych][link widoczny dla zalogowanych]
[link widoczny dla zalogowanych][link widoczny dla zalogowanych]
Dializa oraz badanie wpływów różnych czynników na działanie enzymu pobranego z kiełków .... roślinnych, dodając do niego m.in MgCl2 CaCl2, EDTA, TCA , oraz NaF ...
:>
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|